diumenge, 23 de març del 2008

Gambes a "l'ajillo"


Vaig voler la reediciò, que varem fer nadal, d'aquest plat, pero amb una visio mes acurada i complerta. L'unica variaciò va ser que les vaig flambejar amb brandy, enlloc d'afegir vi. La resta del procediment es exactament igual.
Us aseguro que es gaudeix tant amb el sabor com amb la fotografia.

Aquestes gambes, tenen una elaboracio senzilla , pero diferent,a la tradicional preparaciò en cassola de fang.
En aquesta recepta varem necesitar 10 gambes, que previament haviem pelat i escapçat.
Necesitarem 3-4 dents d'alls, cibulet, vi blanc, bitxo, oli, sal i pebre.
Primer de tot escapçem els caps de les gambes i apretem amb els dits fins poder extreure el corall de les gambes, i filtrem amb colador malla,i reservem aquest preciat suc.
Laminen els alls i bitxo i afegim en una paella amb un bon raig d'oli a foc suau, vigilant que no es cremin, afegim dos caps de gambes i les cues de les gambes que haviem preparat, vigilant el temps de coccio, i retirant quan estiguin al punt totes les cues de les gambes. Despres, afegim una copeta de vi blanc, de bona qualitat que tinguem a casa ( jo vaig emprar un gessamì de gramona) i deixim fins evaporar l'alcohol, una vegada arribat aqui fora del poc afegim el corall de les gambes filtrat i fem un moviment a la paella oscilant fins aconseguir una salseta com si fos una mena de pil pil. Emplaten les gambes i aboquem aquesta salseta al damunt, uns cristalls de sal maldon, cibulet i opcionalment unes xips d'alls. I a disfrutar.