diumenge, 2 de novembre del 2008
Falso "rissoto" de pasta amb ceps i carbassò
1 ceba 15 gr ceps,
puerro , nata liquida
carbassò , mantega, sal, oli, pebre
parmesà 150 gr pasta(penne rigatte)
En una cassola ample i amb parets altes, aboquem una mica d'oli i mantega, per sofregir la ceba sencera ben picada petita i una mica de puerro, un cop la tinguem enrossida, afegim els ceps previament hidratats ( afegim aigua tebia als ceps en un recipient uns 20 minuts i reservem aquesta aigua). Remenem durant dos minuts aquesta barreja i afegim la pasta, i procedim a la tecnica de rissoto i anem mullant la pasta amb l'aigua dels bolets que haviem rehidratat mica en mica, a mesura que la pasta ens vagi demanant.
Si ens faltes afegim aigua, anirem comprovant el punt de coccio de la pasta, fins que ens resti 5 minuts, i afegim el carbasso tallat petit, per que no perdi l'atractiu del seu color verd. Un cop estigui al punt afegim un raig de nata liquida, i parmesà rallat per donar-li mes cremositat. Remenen unes voltes fora del foc, rectifiquem de sal i pebre i servim d'inmediat.
Podem utilitzar trompetes de la mort o altre bolet que ens agradi o una barreja d'ells, si son de temporada encara millor, personalment els bolets secs com el cep son fantastics, i donen un gran resultat, la flaire a sotabosc , la personalitat que li otorguen al plat es sensacional.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada