diumenge, 16 de novembre del 2008

penne amb ricota, parmesà i herbes fresques


Ingredients:

200 gr penne rigate o qualsevol altre pasta seca.
50 gr pinyons, 125 gr de formatge fresc ricotta , 125 gr d'herbes fresques ( rùcula, fulles tendres d'espinac, alfàbrega, julivert)
50 gr parmesà rallat
oli, sal i barreja de cinc pebres matxacades.

Coem la pasta segons indicaciò del fabricant . Mentrestant calentem 6-7 cullerades d'oli en un paella petita, afegim els pinyons i deixem fins que es daurin i reservem.

Escorrem la pasta un cop la tinguem bullida i la passem a una cassola ampla i de parets altes, amb 5-6 cullerades del liquid de la seva cocciò , afegim els pinyons amb el seu oli, les herbes fresques tallades a l'engros, una mica de les pebres matxacades, la ricota previament matxacada amb una forquilla, el parmesà i remenem fins que la pasta encara calenta es vagi envoltant de la ricota i ens quedi fosa com una salsa cremosa, servim d'inmediat, en plat calentat previament i espolsem mes parmesà al damunt i aboquem un raig d'un bon oli al voltant.