dimecres, 5 de novembre del 2008

crema de carbassa i botifarra negra amb oli d'alfàbrega i les seves xips




Per fer la crema de carbassa necessitem:

1 carbassa ( 1 kgr aprox.), 1 patata gran
ceba, puerro, 50 gr pebrot verd, nata liquida
sal, oli, mantega, pebre blanca, nou moscada, brou d'au.

En una cassola alta afegim una micad'oli i una cullerada de mantega, hi tirem la ceba, puerro i pastanaga tallats en trossos grans, donem unes voltes sense enrossir, a continuacio hi aboquem la carbassa i patata tallades a cuadres, donem un parell de voltes mes i mullem amb el brou fins que cobreixi uns dos dits per sobre.
Salpebrem, i deixem coure fins que la carbassa i patata siguin toves.
Afegim una mica de nou moscada, i un raig de nata liquida per donar-li cremositat. Triturem i colem amb un xino, provem i rectifiquem de sal si calguès.

Oli d'alfabrega:

Escaldem en aigua bullent l'alfabrega durants uns 10-15 segons, l'escorrem i passem a un un bol d'aigua amb gel. L'eixuguem amb paper de cuina i triturem en un recipient amb oli i reservem.

Xips de carbassa:

Tallem a lamines ben primes amb una mandolina o amb l'ajut d'un pelapatates la carbassa. En una paella calenta amb oli fregim les xips de carbassa sense que arribin a cremar-se, retirem posible exces d'oli i eixugem amb paper de cuina i salem.

A l`hora de servir , el muntatge del plat, podem fer segons la nosta imaginaciò, previament hem calentat en una paella unes rodanxes de botifarra negra que hem reservat amb paper de cuina.
Jo he optat per fer uns cordons d'oli alfàbrega i unes gotes de nata liquida com a decoraciò final pel muntatge del plat.