diumenge, 16 de novembre del 2008

Tagliatelle a la putanesca


Aquest plat rep el nom segons el qual, les prostitutes italianes obsequiaven als seus clients mes fidels. Deixant de banda aquesta petita introducciò, mes o menys creible, anirem a la recepta.

Ingredients:
200 gr tagliatelle
3 dents d'all, una ceba petita ( opcional), 3 filets d'anxoves, olives negres d'aragò, tàperes, 1 bitxo, 3 tomàquests grans madurs, 8 tomàquests cherry, sal, oli, pebre, i alfàbrega.


En una paella afegim 6-7 cullerades d'oli, i enrossim una mica la ceba ( si volem podem prescindir i fer sense) , despres afegim els alls sense pell, laminats i enrossim sense que es cremin i posem els 3 filets d'anxoves i deixem que es desfaçin. Un cop aquest punt hi tirem les taperes, olives sense el pinyol, tallades, podem deixar alguna sencera si volem,i el bitxo, donem un parell de voltes i afegim el tomaquet ratllat, sal pebrem i rectifiquem de sucre si fos massa acìd, deixem bullir fins que l'aigua del tomaquet s'evapori i li tirem l'alfabrega fresca tallada ben petita o un pols d'orenga en el cas que no tinguessim. Probem de sal i deixem de banda.

Jo m'he permes a la recepta una petita llicència, i he escalivat uns tomaquests cherry en una graella amb sal i pebre, fins que siguin tous i he reservat.
Fem bullir la pasta segons l'indicaciò del fabricnat (a mi m'agrada al dente), escorrem i servim inmediatament en un pla calentat amb la salsa al damunt i 3-4 tomaquests cherry escalivats a sobre per donar-li rusticitat, espolsem una mica d'alfabrega picada i acompanyem amb parmesa rallat si volem i llestos.