diumenge, 16 de novembre del 2008
penne amb ricota, parmesà i herbes fresques
Ingredients:
200 gr penne rigate o qualsevol altre pasta seca.
50 gr pinyons, 125 gr de formatge fresc ricotta , 125 gr d'herbes fresques ( rùcula, fulles tendres d'espinac, alfàbrega, julivert)
50 gr parmesà rallat
oli, sal i barreja de cinc pebres matxacades.
Coem la pasta segons indicaciò del fabricant . Mentrestant calentem 6-7 cullerades d'oli en un paella petita, afegim els pinyons i deixem fins que es daurin i reservem.
Escorrem la pasta un cop la tinguem bullida i la passem a una cassola ampla i de parets altes, amb 5-6 cullerades del liquid de la seva cocciò , afegim els pinyons amb el seu oli, les herbes fresques tallades a l'engros, una mica de les pebres matxacades, la ricota previament matxacada amb una forquilla, el parmesà i remenem fins que la pasta encara calenta es vagi envoltant de la ricota i ens quedi fosa com una salsa cremosa, servim d'inmediat, en plat calentat previament i espolsem mes parmesà al damunt i aboquem un raig d'un bon oli al voltant.
Tagliatelle a la putanesca
Aquest plat rep el nom segons el qual, les prostitutes italianes obsequiaven als seus clients mes fidels. Deixant de banda aquesta petita introducciò, mes o menys creible, anirem a la recepta.
Ingredients:
200 gr tagliatelle
3 dents d'all, una ceba petita ( opcional), 3 filets d'anxoves, olives negres d'aragò, tàperes, 1 bitxo, 3 tomàquests grans madurs, 8 tomàquests cherry, sal, oli, pebre, i alfàbrega.
En una paella afegim 6-7 cullerades d'oli, i enrossim una mica la ceba ( si volem podem prescindir i fer sense) , despres afegim els alls sense pell, laminats i enrossim sense que es cremin i posem els 3 filets d'anxoves i deixem que es desfaçin. Un cop aquest punt hi tirem les taperes, olives sense el pinyol, tallades, podem deixar alguna sencera si volem,i el bitxo, donem un parell de voltes i afegim el tomaquet ratllat, sal pebrem i rectifiquem de sucre si fos massa acìd, deixem bullir fins que l'aigua del tomaquet s'evapori i li tirem l'alfabrega fresca tallada ben petita o un pols d'orenga en el cas que no tinguessim. Probem de sal i deixem de banda.
Jo m'he permes a la recepta una petita llicència, i he escalivat uns tomaquests cherry en una graella amb sal i pebre, fins que siguin tous i he reservat.
Fem bullir la pasta segons l'indicaciò del fabricnat (a mi m'agrada al dente), escorrem i servim inmediatament en un pla calentat amb la salsa al damunt i 3-4 tomaquests cherry escalivats a sobre per donar-li rusticitat, espolsem una mica d'alfabrega picada i acompanyem amb parmesa rallat si volem i llestos.
diumenge, 9 de novembre del 2008
Recentement Andreu m'ha descobert la panaderia turris. Tot un descubriment per a una "comepan" com jo ;)
http://www.turris.es/
http://www.turris.es/
dimecres, 5 de novembre del 2008
crema de carbassa i botifarra negra amb oli d'alfàbrega i les seves xips
Per fer la crema de carbassa necessitem:
1 carbassa ( 1 kgr aprox.), 1 patata gran
ceba, puerro, 50 gr pebrot verd, nata liquida
sal, oli, mantega, pebre blanca, nou moscada, brou d'au.
En una cassola alta afegim una micad'oli i una cullerada de mantega, hi tirem la ceba, puerro i pastanaga tallats en trossos grans, donem unes voltes sense enrossir, a continuacio hi aboquem la carbassa i patata tallades a cuadres, donem un parell de voltes mes i mullem amb el brou fins que cobreixi uns dos dits per sobre.
Salpebrem, i deixem coure fins que la carbassa i patata siguin toves.
Afegim una mica de nou moscada, i un raig de nata liquida per donar-li cremositat. Triturem i colem amb un xino, provem i rectifiquem de sal si calguès.
Oli d'alfabrega:
Escaldem en aigua bullent l'alfabrega durants uns 10-15 segons, l'escorrem i passem a un un bol d'aigua amb gel. L'eixuguem amb paper de cuina i triturem en un recipient amb oli i reservem.
Xips de carbassa:
Tallem a lamines ben primes amb una mandolina o amb l'ajut d'un pelapatates la carbassa. En una paella calenta amb oli fregim les xips de carbassa sense que arribin a cremar-se, retirem posible exces d'oli i eixugem amb paper de cuina i salem.
A l`hora de servir , el muntatge del plat, podem fer segons la nosta imaginaciò, previament hem calentat en una paella unes rodanxes de botifarra negra que hem reservat amb paper de cuina.
Jo he optat per fer uns cordons d'oli alfàbrega i unes gotes de nata liquida com a decoraciò final pel muntatge del plat.
dimarts, 4 de novembre del 2008
San Ermengol
El 18-19 d'octubre vam fer una visita gastronòmica, a la Seu d'Urgell, on cada any es fa la mostra de formatges artesans del Pirineu, dins la fira de San Ermengol. La diversitat i varietat de fortmatges, era abrumadora, per tots aquells que es declarin devots del formatge. Si no podeu anar-hi en aquestes dates teniu la opciò de visitar la formatgeria Eugene, carrer major 58, a la mateixa Seu, on trobareu un gran mostrari de tots aquests formatges. Aqui una petita mostra d'imatges.
diumenge, 2 de novembre del 2008
Falso "rissoto" de pasta amb ceps i carbassò
1 ceba 15 gr ceps,
puerro , nata liquida
carbassò , mantega, sal, oli, pebre
parmesà 150 gr pasta(penne rigatte)
En una cassola ample i amb parets altes, aboquem una mica d'oli i mantega, per sofregir la ceba sencera ben picada petita i una mica de puerro, un cop la tinguem enrossida, afegim els ceps previament hidratats ( afegim aigua tebia als ceps en un recipient uns 20 minuts i reservem aquesta aigua). Remenem durant dos minuts aquesta barreja i afegim la pasta, i procedim a la tecnica de rissoto i anem mullant la pasta amb l'aigua dels bolets que haviem rehidratat mica en mica, a mesura que la pasta ens vagi demanant.
Si ens faltes afegim aigua, anirem comprovant el punt de coccio de la pasta, fins que ens resti 5 minuts, i afegim el carbasso tallat petit, per que no perdi l'atractiu del seu color verd. Un cop estigui al punt afegim un raig de nata liquida, i parmesà rallat per donar-li mes cremositat. Remenen unes voltes fora del foc, rectifiquem de sal i pebre i servim d'inmediat.
Podem utilitzar trompetes de la mort o altre bolet que ens agradi o una barreja d'ells, si son de temporada encara millor, personalment els bolets secs com el cep son fantastics, i donen un gran resultat, la flaire a sotabosc , la personalitat que li otorguen al plat es sensacional.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)