dimecres, 16 de desembre del 2009

Risotto de carbassa amb bolets i botifarra.
















Ingredients 3-4 persones:
300 gr d'arròs carnaroli
150 gr carbassa
10 gr de ceps secs ( funghi porcini)
1 botifarra
1 ceba
1.5 litres de brou d'au
1 copeta de vi blanc
parmesà, mantega, sal.

En una cassola de parets altes , aboquem dues cullerades de mantega i la botifarra esparracada en trossets petits fins que s'ens dauri; a continuaciò afegim la ceba, enrossim una mica sense deixar que agafi molt color, despres hi tirem l'arros i el treballem sense deixar de remenar fins que ens agafi un color translucid.
Arrribat aquest punt hi tirem els bolets ( jo vaig afegir una mica de ceps secs i un parell de rovellons petits naturals) i acte seguit el vi blanc fins deixar evaporar els alcohols.

Sense deixar de remenar procedim a la tecnica risotto, anem afegim el brou d'au, mica en mica, sense deixar de remenar, cullerot a cullerot, a mesura que ens vagi demanan l'arros, i molt important , el brou ha d'estar al foc ben calent, perque no es trenqui l'ebulliciò de l'arros.

A mitja cocciò afegim la carbassa tallada en daus petits, i la sal. Quan l'arros estigui al punt, retirem del foc i afegim una mica de mantega i parmesà ratllat, remenem vigorosament fins aconseguir el punt de cremositat desitjada. Reposem un parell de minuts i servim.

Opcionalment he guarnit amb un cruixent de parmesà, fet en una paella antiadherent o tambe es pot fer al forn en un silk-pad ( làmina de silicona).