dijous, 10 de desembre del 2009

Pluma ratllada amb verdures i pesto





Fent una traslaciò del paisatge al plat, avui he optat , per aquest plat ràpid i senzill, digne de vegetarians.

No, això que veieu, no es la compra del supermecat, aquest es el cistell, de les verdures recent collides del camp , d'aquest matì.

A continuaciò la recepta.

Ingredients: 250 gr pasta ( pluma en aquest cas) ,
1 carbassò , 200 gr carbassa,
1 carxofa, 1 pastanaga, 4 espàrrecs,
5 vaines mongeta Buenos aires vermella
1 tomàquet raf
oli , sal i pebre

Ingredients del pesto: 1 grapat fulles d'alfàbrega
1 dent d'all, un grapat pinyons
10 gr parmesà rallat ( o grana padano)
oli, sal i pebre.

Bullim la pasta segons indicaciò del fabricant, deixem al dente, refredem, escorrem i reservem.

Fem la salsa, a mà en un morter o amb el turmix, introduïm tots els ingredients en un pot i triturem fins aconseguir la textura desitjada.

En un wok o paella, jo he emprat un wok, saltegem totes les verdures menys el tomàquet, que previament hem rentat i tallat en la mida mes atractiva que ens agradi, les saltegem amb una mica d'oli. Si volem que siguin mes cuites les verdures , mentres les saltegem podem afegir una mica d'aigua o brou de verdures que tinguem a mà, per tal d'ajudar la cocciò , fins que s'ens evapori.

Una vegada les tinguem al punt, aboquèm la pasta escorreguda, saltegem energicàment un parell de minuts, afegim a l'ultim moment el tomàquet tallat petit, sense llavors i pell i unamica del pesto que havèm fet, rectifiquem de sal i pebre i servim d''inmediat.