dijous, 26 de novembre del 2009

Amanida amb confitat de bonìtol

Ingredients:

Mesclum d'enciams ( lollorosso, escarola, bleda vermella, enciam francès)

1 tomàquet montserrat, 1 tomàquet raf
1 ceba tendra
200 gr bonìtol fresc ( llom)
olives negres d'aragò
oli, sal, pebre en gra, llorer, 1 dent d'all

Primer de tot confitem el bonìtol.

En un cassò estret i de parets altes, afegim oli, amb 1 dent d'all, uns grans de pebre, una fulla de llorer i sal , e introduim el bonìtol ( es important que quedi cobert d'oli). Ho portem al foc, a foc suau, no s'ha de fregir, s'ha de confitar a uns 60-70º.
Un cop confitat deixem refredar en el mateix cassò i reservem.

En un plat o safata, posem els enciams( previament nets i escorreguts), els tomàquets tallats com millor ens agradi, grills de ceba tendra, el bonìtol amb lasques, i les olives d'aragò.

Ho amanim amb una mica d'oli del confitat, sal i pebre i llestos.

1 comentari:

Cynthia Orosco Benavides de Smit ha dit...

Estimado Andreuet, podría incluir la receta :P
Gracies.