dimecres, 25 de novembre del 2009

Tortellinis amb salsa de ceps i carxofes



Ingredients: 250 gr tortellinis 15 gr ceps, nata liquida, sal, pebre , carxofes (2) ,xalota, mantega, parmesà.

Rehidratem els ceps amb aigua tèbia
En un cassò petit enrossim dues cullerades de xalota amb una mica de mantega i oli, un cop enrossida hi tirem els ceps escorreguts, si volem podem reservar apart una mica d'aquests ceps trinxats petits per al final.

Hi donem un parell de voltes, i acte seguit aboquem l'aigua dels ceps, deixem que redueixi una mica pèr tal de concentrar els sabors, hi tirem la nata liquida, sal pebrem, i deixem reduïr. Un cop fet triturem fins aconseguir una densitat de salsa fluida, li afegim els ceps trinxats que teniem reservats i una mica de cibolet per donar-li frescor i reservem.

En una paella apart, saltegem les carxofes laminades, a foc suau, deixar-les al dente, rectifiquem de sal i pebre i reservem.
Mentrestant bullim la pasta segons indicacio del fabricant, si es pasta fresca caldran pocs minuts, i servim en un plat fondo amb un mica de salsa de ceps al damunt juntament amb les carxofes i parmesa rallat pel damunt.