diumenge, 29 de març del 2009

Arròs negre "express"




Avui diumenge em venia de gust un arros negre, i aprofitant que tenia un brik de fumet d'arros negre de la marca Aneto, vaig decidir probar i contrastar, enlloc de fer el brou per nosaltres mateixos. El resultat final ha sigut molt bò tant , tant amb el gust , com amb el color.

Heu de disculpar les imatges, esten fetes amb el mòbil. La càmera digital la tenia sense bateria.

He fet un sofregit clàssic de ceba, pebrot verd i tomàquet, a foc lent i caramelitzant la ceba, gairebe torrada, d'un color fosc. Despres he afegit unes potes de calamar que tenia i unes sipietes al sofregit , deixant que s'evaporin tots els liquids, fin que estigui sec. A continuaciò hi tirem l'arros bomba ( jo aqui he emprat 300 gr), i anacarem durant un parell de minuts. Hi aboquem el brou ben calent, per que no es trenqui el bull durant l'inici i mantenim a foc fort dos minuts minuts i despres la resta mes suau. Abans d'acabar la cocciò de l'arròs, hi he afegit , musclos de roca i gambes (opcional), pèsols, i molt important una picada d'all negat , brins de safra, julivert i oli.