diumenge, 1 de març del 2009

Musclos a la "marinera"


En dies encara d'hivern m'agrada evocar l'estiu , els musclos fumejant, amb la flaire a mar, que em fa portar aquesta recepta. Els ingredients a continuaciò:

1 kgr de musclos( millor si son de roca)
1 ceba
2 dents d'all
2 tomàquets madurs pebre vermell, sal, oli, pebre
1/2 copa vi blanc julivert.

En una cassola ample hi tirem un raig d'oli i enrossim els alls laminats sense deixar que es cremin, tirem la ceba picada ben petita, i donem unes voltes fins que estigui ben feta, a continuaciò aboquem el vì blanc i deixem reduir fins que s'evapori. Desprès hi afegim una culleradeta de pebre vermell, vigilant que no es cremi, acte seguit hi tirem el tomàquet rallat, remenem i deixem fer fins que es faci com una melmelada, hi aboquem els musclos ben nets, donem unes voltes, tapem i apugem a foc fort, fins que s'obrin. La salsa obtinguda es pot fer reduir, o espessir una mica si volguessim amb pa ratllat o una mica de farina diluida amb aigua.
Servir d'inmediat en la mateixa cassola o plat fondo.
Si volem fer, podem acompanyar amb unes bones patates fregides d'acompanyament.
Una recepta idònia per rememorar dies d'estiu, de mar i platja.