dimecres, 2 de gener del 2008

Gambes a "l'ajillo"



Aquestes gambes a "l'ajillo" tenien una salsa i gust exquisits.
A veure si l'autor pot compartir la recepta ;)

1 comentari:

Andreu ha dit...

Aquestes gambes, tenen una elaboracio senzilla , pero diferent,a la tradicional preparaciò en cassola de fang.
En aquesta recepta varem necesitar 10 gambes, que previament haviem pelat i escapçat.
Necesitarem 3-4 dents d'alls, cibulet, vi blanc, bitxo, oli, sal i pebre.
Primer de tot escapçem els caps de les gambes i apretem amb els dits fins poder extreure el corall de les gambes, i filtrem amb colador malla,i reservem aquest preciat suc.
Laminen els alls i bitxo i afegim en una paella amb un bon raig d'oli a foc suau, vigilant que no es cremin, afegim dos caps de gambes i les cues de les gambes que haviem preparat, vigilant el temps de coccio, i retirant quan estiguin al punt totes les cues de les gambes. Despres, afegim una copeta de vi blanc, de bona qualitat que tinguem a casa ( jo vaig emprar un gessamì de gramona) i deixim fins evaporar l'alcohol, una vegada arribat aqui fora del poc afegim el corall de les gambes filtrat i fem un moviment a la paella oscilant fins aconseguir una salseta com si fos una mena de pil pil. Emplaten les gambes i aboquem aquesta salseta al damunt, uns cristalls de sal maldon, cibulet i opcionalment unes xips d'alls. I a disfrutar.