diumenge, 10 de gener del 2010

Mar i Montanya amb carxofetes del baix



Ingredients 4 persones:

4 escamarlans, 8 gambes , 12 musclos roca
1 ceba, 2 carxofes, 2 tomàquets mitjans madurs
oli , sal, pebre, 1 cullerada all i oli.
1 copa de vi blanc

Per les mandonguilles:
250gr carn picada ( vedella/porc)
1 dent d'all, julivert, 1 ou
1 llesca pa remullat amb llet
sal i pebre.

Primer de tot fem les mandonguilles, trinxem l'all i julivert ben petit, afegim tots els ingredients en un bol, treballem i barregem fin aconseguir la massa de mandonguilles, els hi donem forma de la mida que mes ens agradi . Les enfarinem, fregim en una paella i reservem.
Despres netegem les carxofes, tallem a quarts, enfarinem i fregim en la mateixa paella de les mandonguilles i reservem.

En una cassola amb un bon raig d'oli, sofregim volta i volta el marisc i reservem.

En la mateixa cassola sofregim la ceba trinxada ben petita, a foc lent, la treballem tant com puguem fins aconseguir que estigui caramelitzada, acte seguit li tirem la copeta de vi blanc, deixem evaporar els alcohols i aboquem el tomàquet triturat, sense pell ni llavors, deixem confitar fins aconseguir una textura de melmelada; a continuaciò hi tirem una cullerada de farina, donem un parell de voltes i aboquem una mica d'aigua fins deixar que arrenqui el bull.

Un cop arrenqui el bull, hi aboquem tots els ingredients, les mandonguilles, les gambes, els escamarlans, els musclos i les carxofes. Tapem i deixem que faci xup-xup fins que s'obrin els musclos. Acte seguit deixatem en un bol petit una mica de la salsa de la cassola amb l'all i oli, i escampem a la cassola , deixant que bulli uns dos minuts mès , rectifiquem de sal i pebre i llestos.

1 comentari:

cli ha dit...

Que collons es menja AVUI a Can Puig?