diumenge, 18 d’octubre del 2009

Amanida de carxofa, api i parmesà.

Aquesta amanida tipica italiana, m'agrada molt, i tenim bones carxofes al baix llobregat, que millor aquesta època per fer-les.
Es rapida de fer i gens complicada, l'unic que primarem es la qualitat dels productes.

Ingredients: 2-3 carxofes, api, parmesà, llimona sal i pebre, oli.

A l'hora de fer aquesta amanida recomano fer-la a l'ùltim moment, la carxofa s'oxida amb molta facilitat.
Primer de tot netegem bè les carxofes, i les tallem ben primes, a làmines, les dipositem en un plat, i afegim les fulles d'api , la part mes blanca( si volem tambe posem la part tendre de l'api en lamines) , i pel damunt encenalls de parmesà.
A continuacio amanim rapidament amb el suc de mitja llimona, pebre , oli verge extra i uns cristalls de sal maldon i llestos.